Boekenreeks LOU

Boekenreeks LOU is een opvoedingsconcept voor ouder en kind, telkens met een verhaal voor de kleuter en opvoedingstips voor de ouders. Het drieluik heeft als doel naar school gaan vlotter te maken van bij het begin van de schoolloopbaan. Er zijn drie thema’s die aan bod komen: zindelijkheid, slaaprituelen en de instap op school.

Elk boekje heeft een extraatje voor de kleuter in petto. Respectievelijk zijn dat een beloningstabel en potjesdiploma, een  slaaptabel volgens leeftijd met slaapdagboek en een aftelkalender om samen uit te kijken naar die belangrijke allereerste schooldag.

Workshops en lezingen rond de drie verschillende thema’s zijn interactief en mogelijk voor zowel ouders, leerkrachten als professionals.

Tijdens de workshop wordt er dieper ingegaan op zindelijkheid, slaaprituelen of de instap op school. Er worden praktische tips meegegeven die ouders ondersteuning bieden bij de opvoeding van hun kroost. Een kleuterjuf gaat ondertussen met de kinderen creatief aan de slag rond het thema. Een workshop duurt anderhalf uur en gaat door op woensdagnamiddag of zaterdag. 

Lezingen kunnen ook ’s avonds worden geboekt en zijn qua inhoud identiek aan de workshop-formule maar dus zonder kinderopvang gezien het tijdstip.

Boekenreeks LOU heeft ook een eigen facebookpagina waarop de allerlaatste nieuwtjes kunnen worden gevolgd: www.facebook.com/boekenreeksLou, volg jij ons al?